Sdílejte s přáteli

Máslový krém jednoduchý

Ingredience

Pokyny

  1. V kastrole rozehřejeme 80 g másla, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Poté přilejeme mléko, které dukladně rozmícháme s jíškou a 2 až 3 minuty povaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. 250 g másla stejné teploty utřeme s cukrem do krému a po lžících do něj zašleháváme kaši.

  3. Pak společně vyšleháme v hladký krém, který můšeme ochutit podle vlastní fantazie např. kakaem, velmi jemně namletými ořišky či mandlemi nebo nastrouhanou čokoládou.

  4. Krém přikrytý potravinářkou fólií dáme ztuhnout do ledničky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *