Máslové jarní kuřátko s hráškem

Sdílejte s přáteli

Máslové jarní kuřátko s hráškem

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 10 min Čas vaření 45 min Čas odpočinku 2 hodina Celkový čas 2 hod 55 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Kuřátka očistíme a osušíme papírovým ubrouskem. Uvnitř i z venčí výrazně osolíme a necháme odležet v chladničce (nejlépe nezakrytá na mřížce) alespoň 2 hodiny. Po oldežení kuřata znovu osušíme ubrouskem a potřeme silnější vrstvou změklého másla. Do dutiny každého kuřete ještě vložíme malý svazek tymiánu.

  2. Připravená kuřata dáme na plech a pečeme v troubě rozhřáté na 230 °C podle velikosti asi 30-45 minut.

  3. Fazolové lusky očistíme a zbavíme stopky. Hráškové lusky i hřášek očistíme. Dáme do kastrolu. Přidáme dvě lžíce másla, podlijeme trochou vody a dobře osolíme. Na středním plameni krátce podusíme do změknutí.

Poznámka

Kuřátko servírujeme kladené na talířek vysypaný připravenou hráškovo-fazolovou směsí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *