Marmeláda z černého rybízu I.

Sdílejte s přáteli

Marmeláda z černého rybízu I.

Čas na přípravu 20 min Čas vaření 30 min Celkový čas 50 min

Ingredience

Instructions

  1. Rybíz zbavíme stopek, omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou.

  2. Vaříme na mírném plameni za stálého míchání, dokud plody nezměknou.

  3. Následně propasírujeme přes jemný cedník, abychom se zbavili slupek a zrníček.

  4. Šťávu vrátíme do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Vzniklou pěnu průběžně sbíráme.

  5. Poté naplníme čisté sklenice, obrátíme je dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka

Rybíz obsahuje velké množství pektinu, proto není třeba při výrobě zavařeniny používat žádné želírovací látky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *