Marinované koleno s chřestem

Sdílejte s přáteli

Marinované koleno s chřestem

Čas na přípravu 30 min Čas vaření 2.5 hodina Celkový čas 3 hod Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Očištěná kolena vložíme do mísy a vetřeme do nich marinádu z medu, vinného octa, oleje, soli, pepře, rozmarýnu, poloviny vína. Přikryjeme a necháme v chladu odležet.

  2. Kolena vyjmeme z marinády a orestujeme ze všech stran na oleji, přendáme do pekáče, podlijeme marinádou, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 2-2,5 hodiny. Během pečení podléváme vínem a vývarem. Maso vyjmeme a necháme asi 10-15 minut odležet pod alobalem. Šťávu povaříme do zhousnutí, dochutíme solí a přecedíme. Oloupaný chřest povaříme ve vodě s cukrem, solí a citronovou šťávou 3-5 minut.

  3. Natrhaný salát, překrájený pórek a chřest v pánvi osmahneme na másle, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a podáváme s pečeným kolenem a jehněčí šťávou.

Poznámka

Tip
Chřest omyjeme, odřízeneme zdřevnatělé či oschlé konce stonků podle potřeby, asi 3 cm a oloupeme tenkou slupku škrabkou na zeleninu od hlavičky směrem dolů. Zelený chřest má delší vrcholky, takže loupeme spodní třeinu stonku, bílý chřest loupeme asi 2 cm od hlavičky dolů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *