Kuchařka

Internetová kuchařka

Maltézské těstoviny

Ingredience
350 g vařených libovolných těstovin, 1 citron, 1 červený pomeranč, hrstka petrželky, kůra z 1 červeného pomeranče, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 1 žloutek, 1 lžička másla, 1 lžička pomerančové šťávy z červeného pomeranče, mletý pepř, sůl

Příprava
Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou kůru nakrájíme na nudličky. Mléko, mouku a žloutek rozmícháme v misce a šleháme ve vodní lázni, až směs zhoustne. Přidáme máslo, pomerančovou šťávu a kůru, mletý pepř a sůl. Uvařené těstoviny zalijeme omáčkou, ozdobíme kolečky citronu, dílky pomeranče a nasekanou petrželkou. Ihned podáváme.