Kuchařka

Internetová kuchařka

Malé chuťovky

Malé chuťovky Ingredience
8 krajíců chleba různého druhu, 40 g másla k namazání, 100 g krevet nebo uzeného lososa, 100 g gorgonzoly nebo jiného sýru, 200 g salámu (krájeného) i[Na zdobení] čerstvé bylinky, hroznové víno, majonéza, remuláda, třešně, kaviár, křenová šlehačka, ředkvičky a rajčata, jemná paštika

Příprava
Chleby namažte máslem a nakrájejte na kousky nebo vykrojte kolečka. Podle chuti je obložte. Na fotograii vidíte: Černý chléb s krevetami, majonézou a drceným pepřem. Kolečka z bílého chleba s nastříkaným krémem z jemné játrové paštiky, ušlehané s trochou smetany a koňaku. Kolečka zdobte krémem pomocí stříkacího sáčku. Jako ozdoba 1/2 koktejlové třešně. Trojúhelníčky z bílého chleba s lososem a snítkou kopru. Selský chléb s šunkovými rolkami a trochou remulády. Tmavý chléb s rostbífem, křenovou šlehačkou a petrželkou. Světlý pšeničný chléb s kaviárem, zdobený kouskem citronu. Bílý chléb s krémem z 1/2 gorgonzoly a 1/2 másla, zdobený kuličkou hroznového vína.

Tip
i[Vhodná příloha] Vychlazený sekt, lehké bílé víno, pivo nebo koktejl

Poznámky
Přikryjte chuťovky průsvitnou fólií a uchovejte je v chladu - tak zůstanou několik hodin čerstvé. Můžete si je tedy připravit dopředu. i[Příprava]: pro 4 osoby a při 4 druzích 25 minut