Kuchařka

Internetová kuchařka

Lupičské špagety

Ingredience
250 g špaget, 2 litry vody, 2 lžičky soli, ½ lžíce oleje i[Směs na špagety]: 250 g mletého masa, 1-2 cibule, 20 g másla nebo pokrmového tuku, 3 lžíce rajského protlaku, ¼ lžičky oregana nebo majoránky, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 100 g nastrouhaného sýra

Příprava
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do kastrolu dáme rozpustit máslo nebo tuk. Potom přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a propečeme je. Přimícháme rajčatový protlak, trochu soli a pepře a dochutíme oreganem nebo majoránkou. Pak necháme 15 minut lehce vařit. Mezitím vaříme špagety. Do velkého hrnce nalejeme vodu. Sůl a olej přidáme až do vroucí vody. Když voda vře, vložíme do ní špagety. Dbáme na to, aby byly všechny ponořeny. Špagety uvaříme doměkka a scedíme je. Špagety rozdělíme na talíře a masovou směs dáme navrch. Potom ještě posypeme nastrouhaným sýrem.