Lomnické kroužky

Sdílejte s přáteli

Lomnické kroužky

Ingredience

Na obalení

Pokyny

  1. Nejprve si připravíme z mléka, trošky cukru, mouky a droždí kvásek, a když vzejde, vlijeme ho do mouky s cukrem, citronovou kůrou, žloutky a rozpuštěným tukem. Vypracujeme tužší těsto (asi jako na vánočku).

  2. Do těsta poté vpracujeme nahrubo nasekané ořechy. Necháme vykynout.

  3. Z vykynutého těsta vyválíme šišku, krájíme kousky velké jako menší ořech, z nich vyválíme tenké válečky asi 12-15 cm dlouhé, které spojíme v kroužky.

  4. Klademe na pomaštěný nebo pečicím papírem vyložený plech, necháme ještě chvíli kynout a upečeme dorůžova.

  5. Na misku dáme dvě lžíce rumu, trochu teplé vody a trochu cukru. Na druhou misku nachystáme moučkový cukr. V první misce kolečka rychle omočíme, v druhé obalíme cukrem a ve vlažné troubě po pečení osušíme.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *