Liščí nákyp s květákem

Sdílejte s přáteli

Liščí nákyp s květákem

Ingredience

Pokyny

  1. Větší lišky pokrájíme na menší kousky, malé necháme vcelku.

  2. Na lžíci másla zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme a přisypeme kmín. Restujeme doměkka.

  3. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka.

  4. Zbylé máslo utřeme se žloutky a trochou soli do pěny. Přimícháme mouku, podušené vychladlé houby a květák rozebraný na růžičky. Promícháme a zlehka zapracujeme sníh z bílků.

  5. Pekáč vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Navrstvíme houbovou směs. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

  6. Podáváme sypané petrželkou.

Poznámka

Nákyp chutná teplý i studený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *