Kuchařka

Internetová kuchařka

Linecká kolečka

Linecká kolečka Ingredience
210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g tuku Hera, 1 žloutek, marmeláda na slepení, moučkový cukr s vanilkovým na posypání

Příprava
Do větší mísy si nejdřív připravíme mouku a cukr, uděláme v nich důlek, do kterého vyklepneme žloutek a nakrájíme na drobné kousky změklý tuk. Vše dobře vypracujeme v hladké těsto a necháme zakryté několik hodin uležet. Pak na vále vyválíme 3-5 mm tlustý plát, ze kterého vykrajujeme kolečka tak, aby byla do páru vždy jedo s otvorem a jedno plné. Přeneseme na plech a pečeme dorůžova. Po vychladnutí kolečka slepíme marmeládou a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou. Takto připravené cukroví necháme pár dní uležet, aby se chuť marmelády a lineckého prolnula.

Tip
Pokud je marmeláda sama o sobě již dostatečně sladká, není třeba kolečka již cukrovat na povrchu.

Poznámky
Pro zamezení přilepení těsta na váleček je dobré dát mezi váleček a těsto velký mikrotenový sáček. Těsto už nemusíme z vrchu moučit a výsledný produkt vypadá lépe.