Kuchařka

Internetová kuchařka

Lilek s quinoou a zeleninou

Ingredience
1 ks větší lilek, 100 g quinoa, 1 ks žlutá paprika, 1 ks červená paprika, 1 ks avokádo, 2 ks šalotka, 3 lžíce olivový olej, šťáva 1 citronu, sůl, pepř

Příprava
Quinou uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Lilek omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Dáme jej na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a ve středně vyhřáté troubě 20 minut zapečeme. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na kostičky. Pokapeme citrnovou šťávou, aby nezhnědlo. Přidáme k němu nakrájené barevné papriky, vydlabanou dužinu z lilku a šalotky - kousek zelené nátě si necháme na ozdobu. Zeleninu promícháme, přidáme zbytek oleje, smícháme s vychladlou quinoou a dochutíme solí a pepřem. Upečený lilek plníme připravenou směsí a zdobíme pokrájenou cibulovou natí.