Kuchařka

Internetová kuchařka

Letní zmrzlinový pohár

Letní zmrzlinový pohár Ingredience
2 bílky, 100 g moučkového cukru, 2 až 3 citrony, 125 g jahod, 125 g malin, 125 g černého rybízu, 125 g ostružin, 2 lžíce cukru, 8 zmrzlinových oplatek

Příprava
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pomalu přisypávejte moučkový cukr a znovu šlehejte do tuha. Z citronů vymačkejte šťávu a proceďte ji sítem. Sníh ochuťte, aby byl svěže kyselý, ale stále ještě sladký. Dejte do mísy na zmrzlinu. Drobnější kousky ovoce přeberte, omyjte a nechte okapat. Prosypané cukrem a přikryté poklicí asi 30 minut chlaďte. Dvěmi lžícemi vykrajujte ledové koule, dejte je do vychlazených sklenic, drobné ovoce rozdělte kolem, oplatku zastrčte za okraj. Ihned podávejte.

Poznámky
Nemáte-li zmrzlinové kleště, vykrojte porce nožem omočeným ve vodě nebo plechovým tvořítkem. Připravte je v předstihu a zmrazte v krabičcce s víčkem. i[Mrazení]: 4-5 hodin při teplotě -18°C