Kuchařka

Internetová kuchařka

Letní ovocné řezy

Ingredience
6 vajec, 6 lžic hrubé mouky, 6 lžic mletého cukru, želatina, jahody, broskve, případné další ovoce i[Krém]: 250 g mletého cukru, 250 g másla, ½ litru mléka, 2 vanilkové pudinky

Příprava
Bílky ušleháme dotuha a postupně přidáváme po lžících mouku, cukr a žloutky. Piškotové těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém. Uvaříme pudink a necháme ho vychladit. Cukr s máslem ušleháme do pěny a po lžících přidáváme vychlazený pudink. Krém natřeme na upečený korpus a ze zbytku krému uděláme po obvodu plechu ohrádku, aby nám nevytekla želatina. Poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou si připravíme přesně podle návodu na obalu. Necháme vychladnout a krájíme na kostky.