Kuchařka

Internetová kuchařka

Langoše po česku

Ingredience
500 g hladké mouky, ½ lžičky soli, 1 kostička droždí (42 g), 4 dl mléka, ½ lžičky cukru, tuk na smažení i[na potření] 4 lžíce tatarské omáčky, 4 stroužky česneku, kečup, strouhaný sýr apod.

Příprava
Hladkou mouku smícháme v míse se solí. Droždí rozdrobíme do trochy oslazeného teplého mléka a necháme vykynout. Kvásek vlijeme k mouce, přidáme zbylé vlažné mléko a vypracujeme řidší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody. V míse poprášíme těsto moukou a zakryté utěrkou ho necháme kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a větší skleničkou vykrájíme z rozváleného těsta placky. Opět je necháme nakynout, pak každou ještě roztáhneme na větší placku a hned vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova. Těsto se smažením nafoukne. Hotové langoše necháme okapat na ubrousku, potřeme tatarskou omáčkou smíchanou s utřeným česnekem, pokapeme kečupem a posypeme sýrem nebo ochutíme dle vlastní fantasie.