Lahůdková masová tlačenka

Sdílejte s přáteli

Lahůdková masová tlačenka

Čas na přípravu 18 min Čas vaření 2 hodina Celkový čas 2 hod 18 min

Ingredience

Pokyny

  1. Vepřovou hlavu a kolena uvaříme a obereme. Maso nakrájíme na větší kostky (2x3 cm), tučné kousky pak na menší části. Játra nakrájíme na plátky a spaříme horkou vodou, poté je krájíme na kostky.

  2. Cibuli osmažíme na sádle dozlatova.

  3. Veškeré maso vložíme do větší nádoby, přidáme osmaženou cibuli a předem připravený vývar. Směs opepříme, osolíme a dochutíme kořením a rozetřeným česnekem. Pořádně promícháme a plníme do připravených obalů na tlačenku. Důkladně je zavážeme a vložíme do vařicí vody.

  4. Teplotu stáhneme na 80-90 °C a vaříme 1,5-2 hodiny.

  5. Uvařené tlačenky vyjmeme z vody, propíchneme a necháme vychladnout.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *