Kynutý koláč s tvarohem

Sdílejte s přáteli

Kynutý koláč s tvarohem

Čas na přípravu 15 min Čas vaření 40 min Čas odpočinku 1.5 hodina Celkový čas 2 hod 25 min

Ingredience

Pokyny

  1. Z poloviny vlažného mléka, lžíce cukru a droždí vytvoříme kvásek.

  2. Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme, přidáme přepuštěné máslo, vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout na teplém místě nejlépe hodinu.

  3. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky.

  4. Těsto znovu prohněteme, rozdělíme rovnoměrně na plech, pomažeme tvarohem, který jsme dle chuti osladili moučkovým cukrem, posypeme mákem, naklademe na něj pokrájené švestky, zasypeme krystalovým cukrem a necháme 30 minut odpočinout.

  5. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 35-40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *