Kynutý knedlík s houskou

Sdílejte s přáteli

Kynutý knedlík s houskou

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 15 min Čas vaření 25 min Čas odpočinku 75 min Celkový čas 1 hod 55 min Porce: 2

Ingredience

Pokyny

  1. Droždí rozdrobíme do části vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vzejít.

  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, zbytek mléka, kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. V případě potřeby přisypeme mouku nebo přidáme vlažné mléko. Na závěr přimícháme na kostičky pokrájené rohlíky, zapracujeme a necháme vykynout na teplém místě.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, z každého vypracujeme bochánek a necháme znovu 15 minut odpočinout.

  4. Z bochánku následně vypracujeme váleček, který vaříme 20-25 minut (dle velikosti) ve vroucí osolené vodě.

  5. Po uvaření propícháme knedlík špejlí a pomažeme máslem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *