Kuchařka

Internetová kuchařka

Květákový nákyp se šunkou

Ingredience
2 středně velké květáky, 200 g šunky (nebo jiné uzeniny), 3 vejce, 2 dl smetany, 30 g másla, 2 lžíce strouhanky, sůl, tuk na vymazání zapékací mísy

Příprava
Očištěné a propláchnuté květáky vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je, necháme okapat a rozebereme na růžičky. Polovinu květáku urovnáme do vymaštěné nákypové formy nebo zapékací mísy, posypeme nadrobno nakrájenou šunkou nebo jinou uzeninou, na ni rozložíme další vrstvu květáku, dlaní ruky ji přitlačíme a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a solí, posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme se zeleninovým salátem.