Kuchařka

Internetová kuchařka

Květákový nákyp

Ingredience
1 velký květák (nebo 2 menší), 1 šálek mléka, 4 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g krupice, 60 g rozpuštěného másla, olej, petrželka (pažitka, naťová cibulka)

Příprava
Očištěný květák rozdělíme na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a pak ho pokrájíme na menší kousky. Žloutky vyklepneme do mléka a rozšleháme. Přidáme mouku a krupici, zašleháme máslo a tuhý sníh z bílků. Vše ještě jednou lehce promícháme. Pekáček vymastíme olejem, vlijeme těsto, urovnáme ho a povrch posypeme nasekanými kousky květáku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C půl hodiny. Hotový pokrm vyjmeme z trouby, nakrájíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými brambory a hlávkovým salátem.