Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuřecí roláda l.

Ingredience
1 kuře, ⅛ másla, sůl i[Nádivka]: 100 g žampionů, 1 červená paprika, hrst zelených bylinek, 2 lžíce másla, špetka kmínu, sůl, 10 plátků šunky, 2 vejce, 1 houska, 1 šálek mléka, 2 párky

Příprava
Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso z žeber. Vykostíme křídla a stehna a na kůži uděláme uzel, aby náplň nevytékala. Na lžíci másla osmahneme plátky žampionů, kostičky papriky, přidáme bylinky, sůl, kmín, zalijeme vejci a necháme je srazit. Housku nakrájíme a necháme rozmočit v mléce. Vmícháme do smaženice a necháme vychladnout. Plát masa urovnáme, osolíme, poklademe plátky šunky, potřeme nádivkou a navrch rozložíme párky. Maso opatrně stočíme do rolády a převážeme provázkem. V pekáči rozehřejem máslo, roládu ze všech stran opečeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dočervena. Z kuřecích kostí můžeme připravit vynikající polévku.