Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Ingredience
4 kuřecí prsíčka po 125 g, ½ lžičky bílého pepře, ¼ lžičky šalvěje, 4 tenké plátky šunky po 20 g, 4 špejličky (párátka), 4 lžíce másla k pečení, ⅛ litru sherry, 200 g zakysané smetany, sůl

Příprava
Maso osolte, opepřete a potřete rozemnutou šalvějí, zabalte do plátku šunky a spíchněte špejlemi nebo jehlou. Máslo zpěňte na pánvi při střední teplotě. Steaky vložte do přepuštěného másla, během pečení je často obracejte. Hotové steaky přendejte na předehřátou mísu, přikryjte. Do vypečené šťávy zamíchejte sherry a zakysanou smetanu, povařte. Ochuťte a přelijte do omáčníku.

Tip
i[Vhodná příloha]: Hrášek ohřátý na másle a rýže s jemně pokrájenou petrželkou. K pití podávejte sklenici svěžího ryzlinku.

Poznámky
Šalvěj, která má zvláštní aroma, používejte opatrně. Stačí, použijete-li jeden lísteček.