Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuřecí prsíčka v karamelu

Ingredience
4 kuřecí prsíčka, čerstvě umletý bílý pepř, sůl, ½ lžičky kari koření, ½ lžičky skořice, ½ lžičky mletého kmínu, 1 lžička sladké papriky, 100 g bílého nebo hnědého cukru

Příprava
Nejprve smícháme v menší mističce veškeré sypké koření - tj. čerstvě mletý bílý pepř, sůl, kari koření, skořici, mletý kmín a sladkou papriku. Potom polovinu této směsi odebereme, nasypeme do druhé misky a smícháme s cukrem. Promícháme, nasypeme na pánev (nejlépe s teflonovým povrchem) a necháme na mírném ohni za stálého míchání zkaramelizovat. Mezitím kuřecí prsíčka omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou (případně vykostíme) a nakonec potřeme zbývající částí kořeněné směsi. Grilovací rošt pokryjeme hliníkovou fólií. Nemáme-li ji, nahradíme ji grilovací miskou, v niž budeme maso grilovat. To proto, aby šťáva z masa neskapávala do ohně - při spalování se uvolňují zdraví škodlivé látky. Poté grilujeme kuřecí prsíčka po obou stranách po dobu zhruba pěti minut. Poté kuřecí prsíčka sejmeme z ohně, ze všech stran potřeme kořeněným karamalemem, vrátíme maso na gril a za občasného otáčení dále grilujeme přibližně osm minut. Ke grilovanému masu se výborně hodí vařená kukuřice s bylinkovým máslem.

Poznámky
Takto lze grilovat i vykostěné kuřecí stehno, to je však třeba před úpravou naklepat.