Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuřecí prsíčka s estragonem

Ingredience
4 kuřecí prsíčka, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, ½ hrnku suchého bílého vína, 2 hrnky kuřecího vývaru, 2 lžíce čerstvě nasekaného estragonu, 1 lžička hořčice, ¾ hrnku smetany ke šlehání, sůl, pepř

Příprava
Ve větší pánvi na másle zpěňte drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidejte omytá kuřecí prsíčka a krátce osmahněte. Zalijte kuřecím vývarem a bílým vínem, přidejte sůl, pepř, 1 lžíci nasekaného estragonu, hořčici a vařte za mírné teploty, až jsou kuřecí prsa důkladně provařená (přibližně 10 minut). Pak je vyndejte, vyvařte 2/3 tekutiny a vmíchejte smetanu. Opět vařte do zhoustnutí, přidejte zbývající estragon, dochuťte solí a pepřem. Přidejte zpátky kuřecí prsa, nechte je prohřát a ihned podávejte například s vařenými brambory.