Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuřecí prsíčka na kari

Ingredience
2 cibule, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 4 lžíce másla, 150 g dlouhozrnné rýže, 1 litr kuřecího vývaru, 100 g vařené šunky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kari, ⅛ litru smetany, sůl, pepř, 4 kuřecí prsíčka

Příprava
Cibule oloupejte a nakrájejte na kostičky. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra a nařežte na nudličky. Lžíci nakrájené cibule poduste na 1 lžíci másla do zlatova, přidejte rýži a orestujte. Zalijte ¾ litru horkého vývaru a přikryté 20 minut duste. Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte k rýži. Zbývající cibuli poduste na 2 lžících másla. Vmíchejte mouku a kari, zalijte vývarem a omáčku vařte do zhoustnutí. Přidejte papriku a smetanu, vařte 2 minuty. Rozpusťte 1 lžíci másla při střední teplotě a opečte na něm kuřecí prsíčka 5 minut po každé straně, osolte a opepřete. Zalijte omáčkou a nechte krátce odležet.

Tip
i[Vhodná příloha]: Salát ze 4 plátků, ananasu, pomeranče a banánu v nálevu z citronové šťávy s trochou cukru a koňaku.