Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuře se zeleninovou rýží

Ingredience
1 kuře, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 200 g rýže, 300 g zeleniny (mrkev, hrášek, fazolky, růžičková kapusta apod.), 1 l vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř, ½ lžíčky koření kari, pů l citrónu

Příprava
Očištěné kuře rozdělíme na porce, opláchneme, osolíme, opepříme a dozlatova opečeme na rozehřátém oleji smíchaném s máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak kuře zalijeme částí vývaru a na mírném ohni dusíme pod pokličkou doměkka. Rýži propláchneme, přidáme do ní očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu a hrášek, kari, utřený česnek, osolíme, zalijeme zbylým vývarem, případně vodou a udusíme doměkka. Na konci dušení rýži ochutíme na kostičky nakrájeným oloupaným citrónem. Při podávání rozdělíme porce kuřete na talíře, doplníme je připravenou směsí zeleninové rýže a zalijeme vypečenou šťávou.