Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuře s cizrnou v pikantní rajčatové omáčce

Kuře s cizrnou v pikantní rajčatové omáčce Ingredience
3 lžíce olivového oleje, kuře nakrájené na porce (asi 1½ kg), 1 nakrájená malá cibule, 2 malé červené papriky nakrájené na větší čtverečky, 440 g rozmačkaných rajčat z konzervy, ½ hrnku švestkové omáčky, sůl, ½ hrnku bílého vína, ¾ hrnku kuřecího vývaru, 1 hrnek cizrny namočené přes noc, 250 g salámu nakrájeného na čtverečky

Příprava
Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a kuře opékáme při střední teplotě 3-4 minuty do zlatohněda; jednou obrátíme. vyjmeme a na papírovém ubrousku zbavíme přebytečného tuku. V kastrolu opékáme při střední teplotě cibuli a papriku, až je cibule měkká a zlatavá. Přidáme rajčata, švestkovou omáčku, víno a vývar. Podle chuti osolíme a dusíme nezakryté asi 10 minut. Kuře dáme zpět do kastrolu, přisypeme cizrnu, zakryjeme a dusíme asi hodinu, až cizrna i kuře změknou. Troubu rozehřejeme na 200°C. Kuře s cizrnou rozložíme do nízké zapékací mísy, obložíme nakrájeným salámem a pečeme alespoň 5-7 minut, aby byl salám křupavý.