Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuře po španělsku

Kuře po španělsku Ingredience
6 kuřecích řízků, 6 tenkých plátků šunky od kosti, 60 g másla, 1 nakrájená malá cibule, 1 nadrobno nakrájená malá mrkev, 1 lžíce hladké mouky, 1½ hrnku kuřecího vývaru, 1 hrnek jablečného moštu, ¼ lžičky mletého pepře, sůl podle chuti, ¼ lžičky mletého muškátového oříšku, ¼ hrnku opražených piniových oříšků (lze vynechat)

Příprava
Troubu předehřejeme na 180°C. Ostrým nožem uděláme hluboký zářez v nejsilnější části každého řízku. Do každé kapsy vložíme plátek šunky a zajistíme párátkem. Maso zakryjeme fólií a uložíme do chladničky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s mrkví opékáme při nízké teplotě 4 minuty, až je zelenina měkká. Přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Do pánve pomalu přiléváme směs vývaru s moštem, mícháme, až je směs hladká. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a při střední teplotě mícháme další 3 minuty nebo déle, až se omáčka provaří a zhoustne. Vaříme další minutu a odstavíme. Maso rozložíme v jedné vrstvě do nízké zapékací mísy, přelijeme omáčkou, zakryjeme a pečeme 20-25 minut. Odstraníme párátka a plněné kuřecí kapsy podáváme se lžící omáčky, posypané piniovými oříšky.

Poznámky
Jablečný mošt může být nealkoholický nebo s obsahem alkoholu (známý pod názvem cider).