Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuře po orientálsku

Ingredience
1 kuře, 40 g másla, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sterilovaných hub, 2 dl smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl

Příprava
Očištěné kuře opláchneme, osušíme, osolíme, poprášíme pepřem a opečeme na oleji. Přidáme polovinu másla a pečeme pod pokličkou. Při pečení kuře poléváme šťávou a podléváme vodou. Když je kuře zpola upečené, potřeme ho prolisovaným česnekem, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a dopečeme. Měkké kuře vyjmeme, rozdělíme na porce a urovnáme na nahřáté talíře. Do šťávy přidáme zbylé máslo, rajčatový protlak, pokrájené sterilované houby a s troškou vody krátce povaříme. Přilijeme smetanu, promícháme a prohřejeme. Pokrm podáváme s rýží a poléváme omáčkou.