Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuře po baskicku

Ingredience
1 kuře, 3 zelené papriky, 4 lžíce oleje, sůl, špetka pepře, 100 g šunky, 1 cibule, 5 rajčat, stroužek česneku, 3 dl bílého vína, 1 citrón, ½ lžičky mleté papriky, 1 lžíce rozsekané petrželky

Příprava
Kuře rozdělíme na malé porce (asi 10 porcí). Papriky opečeme na ohni až zhnědnou, sloupneme je a odstraníme z nich semena. Papriky nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a opečeme na něm osolené a opepřené porce kuřete. Vyjmeme je a do šťávy s tukem vložíme na kostičky nakrájenou šunku a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme nudličky papriky, na dílky nakrájená rajčata, opečené porce kuřete, rozetřený česnek, zalijeme vínem a přikryté necháme zvolna dusit. Před koncem dušení zalijeme v tuku rozpuštěnou paprikou, přidáme na kostičky nakrájený oloupaný citrón a při podávání ozdobíme petrželkou. Pokrm podáváme s rýži.