Kuchařka

Internetová kuchařka

Kuře florida v římském hrnci

Ingredience
1 kuře (1,2 kg), 2 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička rozdrobeného rozmarýnu, 2 pomeranče, ⅛ litru bílého vína, 8 půlek kompotových broskví

Příprava
Římský hrnec ponořte na 10 minut do teplé vody. Kuře omyjte, potřete nejdříve máslem a potom solí a rozmarýnem. Pomeranče oloupejte, nakrájejte na plátky a odstraňte jadérka. Kuře dejte společně s plátky pomeranče a bílým vínem do římského hrnce. Posledních 10 minut hrnec odklopte a nechte kuře prsíčky nahoru zhnědnout. Broskve prohřejte ve šťáve. Kuře podávejte v římském hrnci.

Tip
i[Vhodná příloha]: Rýže s máslem a trochou kari, hlávkový salát v jogurtové omáčce s bylinkami. Suché bílé víno.

Poznámky
Místo pomerančů použijte 4-6 plátků ananasu z konzervy s trochou šťávy. Kuře bude také pěkně šťavnaté, když je vložíte do fólie na pečení, uzavřete, několikrát propíchnete jehlou a vložíte do ohnivzdorné mísy. Pečte 60 minut při 200°C. i[Pečení]: při teplotě 225°C