Krůtí houbový guláš

Sdílejte s přáteli

Krůtí houbový guláš

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Sušené houby přelejeme 300 ml horké vody a necháme 30 minut namočené. Cibulky nakrájíme na kousky, maso nakrájíme na nudličky.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a maso společně s cibulí na něm opečeme. Potom zaprášíme paprikou, ochutíme solí a pepřem a přidáme namočené houby i s vodou. Podlejeme 400 ml vody a přivedeme k varu. Dusíme pod poklicí zhruba 60 minut a podle potřeby podléváme vodou.

  3. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky, mražené houby necháme povolit. Rajčata rozkrájíme na dílky.

  4. Na pánvi rozpustíme máslo a houby v něm zprudka opečeme. Přidáme rajčata a společně dusíme 8 minut.

  5. Mouku promícháme se 100 ml vody a všleháme ji do guláše.

  6. Směs rajčat s houbami vmícháme asi 10 minut před koncem vaření do guláše, ochutíme solí a pepřem. Nakonec posypeme petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *