Krůta pečená s citronovým máslem

Sdílejte s přáteli

Krůta pečená s citronovým máslem

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 20 min Čas vaření 4 hodina Celkový čas 4 hod 20 min Porce: 6

Ingredience

Pokyny

  1. Máslo, citronovou kůru, pomerančovou kůru, tymián, rozmarýn a sůl promíchejte v misce.

  2. Prsty ruky opatrně odtrhněte kůži krůty od masa. Postupujte směrem od krku, přes prsa až ke stehnům. Do vzniklého prostoru dejte ochucené máslo. Snažte se jej rozprostřít po celé ploše.

  3. Oba citrusy přepulte a dejte je do břišní dutiny spolu se dvěma přepůlenými cibulemi a bokovými listy.

  4. Poté krůtu potřete olivovým oleje, pořádně osolte.

  5. Zbylé cibule dejte na dno pekáčku, na ni posaďte krůtu, přiklopte alobalem a pečte asi 3,5 hodiny v troubě vyhřáté na 180 °C. Půl hodiny před koncem pečení zvyště teplotu v troubě na 200°C. Poté odklopte a 30 minut dopečte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *