Kuchařka

Internetová kuchařka

Křupavá zelenina na kari

Ingredience
1,2 kg směsi čerstvé zeleniny (mrkev, zelené fazolky, žlutá a červené paprika), 4 polévkové lžíce oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 40 g cukru moučky, 150 g zakysané smetany, 1 lžíci kari, sůl, pepř, bylinky

Příprava
Očištěnou mrkev nakrájejte na nudličky. Fazolky omyjte, nechte okapat, případně odstraňte tuhá postranní vlákna a delší kusy přepulte. Papriky očistěte, opláchněte a nakrájejte na proužky. Po částech zahřejte ve velkém hrnci olej a postupně v něm asi ve 3 porcích orestujte zeleninu. Pak ji smíchejte dohromady, podlijte vývarem a duste pod pokličkou při střední teplotě asi 10 minut. V jiném, větším hrnci zkaramelizujte cukr. Z podušené zeleniny slijte vodu, zeleninu nechte dobře okapat a pak ji krátce osmahněte na karamelu. Vmíchejte zakysanou smetanu a směs dochuťte solí, pepřem, kari a octem. Před podáváním posypejte pokrm bylinkami.