Kroupová jelítka

Sdílejte s přáteli

Kroupová jelítka

Ingredience

Pokyny

  1. Kroupy propláchneme a uvaříme v dostatečném množství vody.

  2. Hlavu očistíme a vaříme v osolené vodě, vývar z hlavy si schováme.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na sádle.

  4. Maso z uvařené hlavy obereme a nakrájíme na drobné kousky. Kůže a zbytky masa semeleme.

  5. Do velké nádoby vysypeme uvařené kroupy, osmaženou cibuli a maso. Přidáme sůl, pepř, koření a utřený česnek. Směs musí být dostatečně slaná, kroupy totiž sůl během vaření vstřebávají.

  6. Pokud jsme s chutí spokojeni, přidáme čerstvou krev.

  7. Střívka propláchneme a z jedné strany zajistíme špejlí a uzlíkem. Střívka plníme nabíječkou a řádně zašpejlujeme.

  8. Připravená jelita vkládáme do vroucího vývaru z vepřové hlavy. Jelítka vaříme 15-20 minut. Poté je z vody vyndáme, opláchneme vlažnou vodou a necháme na vále vystydnout.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *