Kuchařka

Internetová kuchařka

Krémové řezy s čokoládou

Ingredience
250 g pomazánkové máslo, 400 g kysaná smetana 16%, 200 ml tuzemák, 10 ks vejce, 200 g cukr krystal, 150 ml vlažná voda, 4 lžíce holandské kakao, 220 g hladká mouka, 1 lžíce cukr moučka, 400 g čokoláda na vaření, 250 ml čerstvá smetana ke šlehání, 60 g bílá čokoláda

Příprava
Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme vlažnou vodu, kakako, mouku a nakonec sníh. Promícháme, těsto rozdělíme na dvě části a přelejeme na plechy s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Korpusy necháme vychladnout. Mezitím připravíme krém. Pomazánkové máslo smícháme s kysanou smetanou a cukrem moučkou. Nakonec přidáme 100 g nahrubo nasekané čokolády na vaření. Jeden korpus polejeme tuzemákem a necháme vsáknout. Politý korpus potřeme krémem a přiklopíme ho druhým korpusem. Dáme do lednice ztuhnout. 300 g rozehřáté čokolády na vaření smícháme s teplou smetanou. Připravenou polevou polejeme řez a na chvíli dáme do lednice. Ozdobíme rozehřátou bílou čokoládou a necháme v lednici pořádně ztuhnout.