Králičí hřbet na hořčici podle našich babiček

Sdílejte s přáteli

Králičí hřbet na hořčici podle našich babiček

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 min Čas vaření 15 min Čas odpočinku 12 hodina Celkový čas 12 hod 35 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Marináda

    Do salátové mísy vložte nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte bílé víno, bouquet garni, sůl, pepř a olej.

  2. Králičí hřbet vložte do marinády. Nechejte 12 hodin marinovat, naložené maso během marinování dvakrát nebo třikrát obraťte.

  3. V hrnci rozpalte máslo, vložte okapaný hřbet a osmahněte dozlatova. Přidejte marinádu a zeleninu. Hrnec zavřete.

  4. Jakmile začne unikat pára, zmírněte plamen a nechejte vařit po uvedenou dobu.

  5. Hrnec otevřete. Vyndejte hřbet a dejte jej stranou do tepla. Šťávu z pečeně propasírujte. Propasírovanou šťávu vraťte zpět do hrnce, přidejte smetanu. Šťávu povařte. Přidejte hořčici (již nevařte). Ochutnejte, zda má šťáva správnou chuť.

  6. Nakrájejte hřebet. Kousky hřbetu polijte omáčkou a ihned podávejte.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *