Kuchařka

Internetová kuchařka

Krabí maso v zeleninové omáčce

Ingredience
200 g krabího masa, 2 cibule, 100 g celeru, 200 g bílé části pórku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, ⅜ litru suchého bílého vína, ¼ lžičky kari, ⅛ litru smetany, sůl, pepř, 1 lžička krájeného kopru

Příprava
Živých krabů musíte koupit trojnásobné množství. Tvrdé pancíře rozlouskněte špičatými nůžkami. Maso přeberte, ale nemyjte. Výhodnější je čisté krabí maso. Cibuli a celer oloupejte, pórek očistěte, zeleninu omyjte a nakrájejte na tenounké nudličky. Máslo zahřejte, pórek na něm restujte 30 sekund a vyjměte do síta. Ve výpeku poduste do sklovita celer a cibuli. Vmíchejte mouku, přilejte bílé víno, zamíchejte a vařte 10 minut. Do smetany zakvedlejte kari a přidejte ji do omáčky. Osolte a opepřete. Maso s pórkem v omáčce prohřejte, ale již nevařte. Přisypte kopr.

Tip
i[Vhodná příloha] Koktejl z 1 banánu, 3 pomerančů, lžičky hořčice, lžíce oleje, soli, pepře a cukru.

Poznámky
i[Vaření omáčky]: 10 minut i[Dušení a vaření]: při střední teplotě