Kuchařka

Internetová kuchařka

Koláč "Studený pes"

Ingredience
250 g másla, 3 vejce, 175 g moučkového cukru, 90 g kakaa, 1 balíček (sáček) máslových sušenek

Příprava
V kastrolu necháme na slabém plameni rozehřát máslo. Potom kastrol odstavíme a rozehřáté máslo necháme trochu vychladnout. V misce utřeme vejce s moučkovým cukrem a přidáme kakao. Přidáme vychladlé, avšak pořád ještě tekuté máslo a zamícháme. Do koláčové formy dáme na dno pergamenový papír a na něj položíme sušenky. Na ty dáme vždy asi 1/2 cm kakaové hmoty. Na ni znovu položíme sušenky, opět přidáme kakaovou hmotu atd. "Studeného psa" dáme na 4-5 hodin do ledničky, aby pořádně ztuhl. Z ledničky ho vyndáme 30 minut před podáváním kávy, jinak jinak by se mohl při krájení snadno rozsypat. Spolu s pergamenovým papírem vyklopíme koláč z formy, papír zpod něj vytáhneme a dort položíme na tác.