Kuchařka

Internetová kuchařka

Koláč s vanilkovým krémem

Koláč s vanilkovým krémem Ingredience
500 g polohrubé mouky, 30 g kvasnic, 70 g cukru, ⅜ l mléka (vlažného), 1 vejce, špetka soli, 70 g margarínu i[Povrch] 150 g másla, 2 lžíce mléka, 200 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g mandlových lístečků, 4 lžíce citronové šťávy i[Na krém] 1 vanilkový pudink, 50 g moučkového cukru, špetka soli, ½ l mléka, 150 g změklého másla

Příprava
Připravte z prvních přísad kynuté těsto. Nechte dokynout asi 20 minut na plechu. Máslo, mléko a cukr svařte, smíchejte s ostatními přísadami na povrch a zchlaďte. Uvařte vanilkový pudink podle návodu na sáčku, při vychládání občas zamíchejte. Povrch těsta potřete vlažnou hmotou. Upečte, nechte zchladnout a koláč rozřízněte. Máslo třete do pěny, přidávejte po lžičkách pudink a opatrně míchejte. Koláč naplňte a nakrájejte na kousky velké 6x6 cm.

Tip
i[Vhodná příloha] Káva, skenička koňaku nebo pomerančového likéru.

Poznámky
i[Pečení]: při teplotě 200°C