Kuchařka

Internetová kuchařka

Kočičí oči

Ingredience
150 g hrubé mouky, 150 g bramborové moučky (solamy l), 140 g másla, 100 g práškového cukru, 1 žloutek, citronová šťáva a kůra

Příprava
Připravíme těsto podle receptu na linecké hvězdičky, který rozdělíme na dva díly. Jeden obarvíme kakaem a oba na pomoučeném vále rozválíme. Dále z něj vykrajujeme oválky, polovinu oválků plných a do druhé poloviny vypíchneme dvě malá kolečka (oči). Upečeme a po vychladnutí spojíme vždy plné a vykrojené zavařeninou. Toto pečivo zdobíme dvojíme způsobem. Vypíchané tvary ještě syrové pomažeme bílkem a posypeme nasekanými mandlemi nebo hrubým cukrem. Duhý způsob: upečené spojené tvary polijeme bílkovou polevou a ozdobíme nakrájenými malými kostičkami ze želé ve tvatu obočí.