Kuchařka

Internetová kuchařka

Knížecí zmrzlinový dort

Knížecí zmrzlinový dort Ingredience
1 litr studené šlehačky, 80 g hořké čokolády, 200 g prosátého moučkového cukru, 125 g jahod nebo malin, 8 lžic maraskina či sherry, 1 korpus z bílkového těsta i[Na zdobení] 30 g čokolády na vaření, 12 krémových pralinek

Příprava
Čokoládu rozlámejte, rozpusťte ve vodní lázni, smíchejte s 25g cukru a nechte vychladnout. Ovoce smíchejte se 100g cukru a zchlaďte. Dortový korpus vložte do dortové formy. Ušlehejte 1/4 litru šlehačky do tuha, smíchejte s čokoládou, potřete korpus a krátce zmrazte. Ušlehejte 1/4 litru šlehačky do tuha, smíchejte s ovocným pyré, rozetřete na ztuhlou čkokoládovou vrstvu, opět krátce zmrazte v mrazničce. Ušlehejte 1/2 litru šlehačky do tuha, smíchejte s maraskinem nebo sherry a 75g cukru. Jednou třetinou šlehačky naplňte kornoutek na zdobení, zbytkem potřete dort. Označte 12 porcí a nastříkejte na ně ružici. Dort zmrazte. Dort hodinu před podáváním vyndejte z formy a vložte do chladničky. Čokoládu nožem naškrábejte a krátce před podáváním jí posypte dort a ozdobte i strany dortu. Pralinky vtiskněte do řůžic ze šlehačky.

Poznámky
i[Mrazení]: nejméně 4 hodiny