Knedlíky s mákem a povidly

Sdílejte s přáteli

Knedlíky s mákem a povidly

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 20 min Čas vaření 15 min Čas odpočinku 60 min Celkový čas 1 hod 35 min Porce: 10

Ingredience

Pokyny

  1. V polovině vlažného mléka rozmícháme trochu cukru, rozdrobíme do něj droží a necháme vzejít na teplém msítě.

  2. V míse smícháme mouku, vejce, máslo, sůl, cukr, přidáme kvásek a postupně zapracujeme zbylé mléko, abychom vytvořili hládké nelepivé těsto. Necháme ho na teplém místě vykynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme zhruba na 10 dílů. Vypracujeme placky, do jejichž středu poklademe lžičku povidel smíchaných s rumem a dobře zabalíme, aby povidla nevytekla z těsta.

  4. Knedlíky vaříme na páře asi 10-15 minut, po vyjmutí je propíchneme špejlí a pomažeme máslem.

  5. Podáváme posypané mákem, moučkovým cukrem a zalité přepuštěným máslem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *