Kečup ze zelených rajčat

Sdílejte s přáteli

Kečup ze zelených rajčat

Čas odpočinku 110 min Celkový čas 1 hod 50 min

Ingredience

Pokyny

  1. Z koření a octa si připravíme macerát. Ocet s kořením zahřejeme k varu, odstavíme a necháme 1 hodinu vyluhovat.

  2. Potom macerát přecedíme. Opraná rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kousky, vložíme do kastrolu a uvedeme k varu. Za občasného promíchání vaříme tak dlouho, dokud není slupka z rajčat zcela oddělená.

  3. Rozvařenou hmotu pak propasírujeme na protlak.

  4. Do kastrolu přidáme cukr a sůl a dále zahušťujeme v širokém kastrolu do krémovité konzistence.

  5. Ke konci varu přidáme octový macerát.

  6. Hotový kečup plníme za horka do předehřátých sklenic. Ihned uzavřeme a sterilujeme obrácením dnem vzhůru na 10 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *