Kuchařka

Internetová kuchařka

Kapustové závitky I.

Ingredience
1 menší kapusta, 250 g vepřového masa (plece), 50 g housky, 100 g vařeného vepřového masa, ⅛ litru mléka, 1 vejce, 40 g másla, 1 menší ciule, sůl, špetka mletého pepře, 30 g na plátky nakrájené slaniny

Příprava
Kapustu očistíme, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Po uvaření z kapusty sejmeme 5 velkých vrchních listů a zbylou kapustu nasekáme neo umeleme najemno. Housku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Ciulku oloupeme a nakrájíme nadrobno a a másle osmahneme dozlatova. Omyté vepřové a uzené maso umeleme a smícháme s namočenou houskou. Přidáme polovinu osmažené ciulky, nasekanou kapustu, vejce, sůl a pepř. Dobře promícháme. Na kapustové listy položíme plátek slaniny a část připravené masové směsi. Zhotovíme závitky, převážeme je bílou režnou nití, položíme do pekáče (zavážkou dolů) na druhou polovinu usmažené cibulky. Pečeme v horké troubě při 150°C dorůžova cca 40 miut. Během pečení je orátíme a podléváme vodou dle potřey. Podáváme s bramorami, polité máslem.