Kuchařka

Internetová kuchařka

Kapustové karbanátky s uzeným masem

Ingredience
300 g kapusty, 300 g uvařené uzené krkovice, 150 g ovesných vloček, 2 vejce, 3 stroužky česneku, strouhanka na obalení, olej na smažení, drcený koriandr, kmín, tymián, sůl

Příprava
Kapustu uvaříme ve slané vodě se špetkou kmínu a tymiánu. Na vaření použijeme hrnec bez pokličky. Uvařenou kapustu po vychladnutí nakrájíme na malé kousky. Ovesné vločky namočíme na 5 minut do vody, pak je osolíme, krátce povaříme a necháme vychladnout. Přidáme nakrájenou kapustu, nahrubo nastrouhanou uvařenou uzenou krkovici, prolisovaný česnek a vejce. Směs dobře promícháme a ochutíme solí a drceným koriandrem. Lžící tvoříme ze směsi karbanátky, obalíme je ve strouhance a z obou stran usmažíme v rozpáleném oleji. Jako příloha se nejlépe hodí brambory.

Poznámky
Nemáte-li rádi kapustu nebo chcete-li vyzkoušet i něco jiného, připravte karbanátky z vařeného květáku.