Kachna pečená s jablky a zázvorem

Sdílejte s přáteli

Kachna pečená s jablky a zázvorem

Ingredience

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C.

  2. Kachnu omyjte, pak ji důkladně osušte a ze všech stran potřete octem. Břišní dutinu naplňte jablky, tymiánem, bobkovými listy a zázvorem.

  3. Poté kachnu ze všech stran osolte a opepřete a potřete olejem, dejte na mřížku do pekáčku a pečte 20 minut.

  4. Poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 50 minut, občas potírejte výpekem.

  5. Nakonec kachnu vyjměte, z pekáče odeberte větší množství tuku, vlijte vývar a brandy, či calvados a svařte na šťávu.

  6. Poté do šťávy zamíchjte rozmačkaná jablka z kachní dutiny a podávejte společně s masem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *