Sdílejte s přáteli
Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Ingredience

Pokyny

  1. Dobře propláchnutou a očištěnou vepřovou hlavu a bůček uvaříme v mírně osolené vodě dopoloměkka. Plíce uvaříme zvlášť doměkka.

  2. Vepřovou hlavu a bůček vykostíme a maso společně s plícemi rozsekáme nadrobno.

  3. Očištěná a opláchnutá vepřová játra umeleme najemno a promícháme se žemlí namočenou ve vodě a před použitím dobře vymačkanou.

  4. Pak k žemli s játry přidáme rozsekané maso, ochutíme solí, česnekem, citronovou kůrou, kořením, přidáme procezený vývar z masa a vše dobře promícháme.

  5. Hotový prejt dáme do sádlem vymaštěného pekáče a zvolna upečeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *