Jidáše sypané mákem

Sdílejte s přáteli

Jidáše sypané mákem

Ingredience

Pokyny

  1. Z droždí, lžíce cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek.

  2. Do mísy prosejeme mouku, nakrájíme máslo, přidáme sůl, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, žloutky a kvásek. Zpracujeme vláčné těsto, podle potřeby přidáváme mléko. Necháme vykynout.

  3. Vyválíme asi 20 cm dlouhé válečky, v polovině je přehneme a konce stočíme dovnitř. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mákem.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *