Sdílejte s přáteli
Jelítková podle řezníka

Jelítková polévka podle řezníka

Ingredience

Pokyny

  1. Z jelítek odstraníme střívka, rozkrájíme je na kolečka, poté je vložíme do vývaru a krátce povaříme.

  2. Přebrané uvařené kroupy propláchneme studenou vodou, necháme je okapat a přidáme je do polévky.

  3. Česnek utřeme se solí nebo prolisujeme, cibuli jemně nakrájíme a na sádle osmažíme dožluta.

  4. Obé dáme vařit do polévky spolu s vařeným lalokem nakrájeným na kostičky, škvarky a kořením.

  5. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a solí.

Poznámka

Místo laloku můžeme použít vařené vepřové koleno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *