Jehněčí žebírka s česnekem

Sdílejte s přáteli

Jehněčí žebírka s česnekem

Čas na přípravu 10 min Čas vaření 50 min Celkový čas 1 hod Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Předehřejme si troubu na 190-200 °C. Do masa ostrým úzkým nožem uděláme zářezy, do kterých vložíme vždy po celém stroužku oloupaného česnek.

  2. Maso potřeme směsí oleje, jemně nastrouhané citronové kůry, šťávy, usekaných bylinek a soli. Vložíme do pekáčku na mřížku, zprudka zapečeme, zmírníme teplotu o 20 °C a dopečeme doměkka, trvá to asi 30-45 minut. Běheme pečení potíráme vypečenou šťávou a olejem. Měkké maso vyjmeme, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.

  3. Do šťávy přilijeme trochu vývaru nebo vody, krátce povaříme, zjemníme máslem a dochutíme podle potřeby solí. Hřbet naporcujeme na jednotlivá žebírka a podáváme je podlitá šťávou.

Poznámka

Maso podávejte na nahřátých talířích. Jako příloha se hodí různě upravené brambory a vařená nebo na másle dušená jarní zelenina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *